Udbudsloven fremsat (igen)

07/10/15

Så åbnede Folketinget i går, så udbudsloven kunne blive fremsat igen. Udbudsloven blev skriftligt fremsat, af den nye Erhvervs- og vækstminister, og af tidsplanen på Folketingets hjemmeside, fremgår, at den første gang er på dagsordenen den 29. oktober 2015.

Det er fortsat forventningen, at udbudsloven træder i kraft den 1. januar 2016, jf. forslagets § 196, stk. 1.

Der er i det store hele tale om en genfremsættelse af lovforslaget, der blev fremsat i marts 2015. I et brev til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg fra Erhvervs- og vækstministeren, fremgår, at der er foretaget særligt 3 ændringer:

1) Forslaget følger udbudslovsudvalgets forslag i forbindelse bestemmelsen om mærker. Bestemmelsen giver mulighed for stille krav om, at et produkt er forsynet med et bestemt mærke. Lovforslaget indebærer, at det offentlige, når der stilles krav om et bestemt mærke, altid skal acceptere anden passende dokumentation fra virksomhederne for, at produktet lever op til mærkekravene, selv om virksomheden ikke har selve mærket.

2) Lovforslaget præciserer, hvornår det offentlige kan kræve solidarisk hæftelse fra tilbudsgiveren, der baserer sig på andre enheders formåen, således at der er tale om en tekstnær implementering af direktivet.

3) Lovbemærkningerne til lovforslaget er angivet med eksempler, under hvilke omstændigheder det offentlige må stille krav om et bestemt jordingssystem for stikkontakter i forbindelse med et udbud.

Herudover er der gennemført en række lovtekniske tilpasninger af lovforslaget med henblik på at sikre en højere lovkvalitet.

Udbudslov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *